Blog

Kasten voor kinderen om alles goed te organiseren

Het organiseren van een kinderkast presenteert andere uitdagingen dan het organiseren van de kast van een volwassene. Kinderen hebben veel meer dingen, zoals speelgoed en spelletjes, die in hun kast moeten liggen. Je kind kan sportartikelen, knuffels, extra dekens en kleding hebben waarvoor ze nog moeten opgroeien en die allemaal in de kast moeten worden georganiseerd. Gelukkig zijn de dingen van kinderen kleiner en kunnen ze gemakkelijker worden georganiseerd als je vooruit plant.

Spullen bewaren in de kast

Dingen die je kind uiteindelijk nodig heeft, kunnen in de kast worden bewaard. Je moet een ruimte voor deze dingen plannen. Je kan ervoor kiezen om een grote bak met een deksel te gebruiken, of je kan meerdere zakken gebruiken. Ook kan je deze op de vloer bewaren als je de hoger gelegen plaatsen wilt reserveren voor dingen die je buiten het bereik van je kind wilt houden. Er zal voldoende ruimte zijn onder de hangende kleding van je kind, omdat deze zo klein zijn.

Kleding waaruit je kind ontgroeit

Vergeet niet om een ruimte te reserveren voor dingen die je kind ontgroeit. De meeste ouders vinden een kleine mand of een tas aan een haak in de kast voldoende. Als je ontdekt dat dingen te klein zijn, gooi je ze in de daarvoor bestemde zak zodat je ze gemakkelijk aan een ander kind kan geven of zodat je ze aan een goed doel kan schenken.

Zomerkleding en winterkleding in dezelfde kast bewaren

Het is een goed idee om zowel zomer-, als winterkleding in de kast te houden als je hiervoor ruimte kan maken. Overweeg om hiervoor een tweede ophangstaaf toe te voegen. In de zomer kunnen winterjassen, broeken en shirts met lange mouwen hoog opgehangen worden. Zomerkleding kan worden opgehangen aan kleine kleerhangers of kinderhangers aan de onderste balk. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk gescheiden worden gehouden en blijven ze binnen het bereik van je kind. Kleine kinderhangers zijn geweldig om kleinere items in vorm te houden, terwijl hangende kleding een kleiner klusje is voor kleine handen.

Kleine bakken en planken

Gebruik kleine bakken en planken in de kast om dingen zoals bordspellen op te slaan. Dingen met kleinere stukjes kunnen hoog worden gehouden, zodat ze niet onnodig worden verspreid. De meeste ouders houden dingen zoals verf, lijm en markers graag buiten het bereik van de kinderen, zodat ze toezicht kunnen houden op het gebruik ervan.

Outfits voor de week organiseren

Planken kunnen ook worden gebruikt om outfits voor de week op te maken. Label elk deeltje met een dag van de week en plaats de outfits erin. Planken voor schoenen, haken voor hoeden en bakken voor sportartikelen en knuffels kunnen ook helpen om de kast af te maken en alles goed te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *