Blog

Plezier met kinderen tijdens de zomer

De zomertijd kan een uitdagende tijd zijn voor ouders die thuis blijven met hun kinderen. Voortdurend denken om dingen te doen om hen bezig te houden kan vermoeiend zijn. Gebruik deze tips om creatieve ideeën te bedenken om je kinderen bezig te houden zonder je verstand te verliezen of je portemonnee uit te putten.

Spelen met water

Water is de beste vriend van een ouder en een kind in de zomer. Een klein zwembad is erg leuk voor kinderen die iets willen doen. Met een zand- en watertafel kan een peuter urenlang productief spelen. Op regenachtige dagen kan je jouw kind zelfs gewoon een beetje in bad of onder de douche laten spelen met bijvoorbeeld badspeelgoed. Waterpistolen zijn leuk voor kinderen om samen mee te spelen en een sproeier is een gemakkelijke manier om meerdere kinderen te vermaken terwijl ze je gazon water geven. Leer je kinderen meer over waterveiligheid elke keer dat je ze deze zomer in het water laat spelen, zodat iedereen samen kan ontspannen en plezier kan hebben.

Tie-dye

Een andere leuke zomeractiviteit is tie-dye. Laat je kinderen oude lakens, kleding en dekens in de tuin verven. Ze zullen het geweldig vinden om te zien hoe dingen veranderen met dit soort van verftechniek en ze zullen gedurende een lange tijd worden vermaakt. Ze zullen eindigen met kunstwerken die ze kunnen dragen en koesteren voor de komende jaren. Koop een goede tie-dye set zodat de kleuren helder en levendig worden. Experimenteer met verschillende wendingen, rollen en elastiekjes.

Schilderen

Schilderen is ook een leuke activiteit die zowel binnen als buiten kan worden genoten in de zomer. Als je kinderen het snel rommelig maken, laat ze dan buiten schilderen. Je kan een schildersezel gebruiken of illustraties aan het hek of de waslijn hangen. Stoepkrijt is ook leuk en kan worden gebruikt op speeltoestellen of op de grond. Laat je kinderen hun creatieve ideeën stromen door de achtertuin van hun dromen te creëren zonder dat je hierbij zelf moet helpen.

Laat de kinderen je helpen

Je in je huis laten helpen door de kinderen kan ook heel leuk zijn. Laat kinderen verschillende recepten uitkiezen om samen te maken. Laat ze je helpen met het schoonmaken van de keuken en de badkamer ter voorbereiding op hun kunst- en receptprojecten. Leer ze hoe ze moeten opruimen zodat ze het schoonmaakgedeelte van het werk associëren met het plezier. Laat ze helpen met de was en maak het leuk door ze een warm nest op je bed te laten maken met de warme was uit de droger. Laat ze hun eigen kleerhangers, babyhangers en kinderhangers gebruiken om hun eigen kleding op te hangen.

Oneindig veel ideeën

Er bestaan oneindig veel ideeën om je kinderen te vermaken. Bovenstaande tips kan je alvast een keertje proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *